Kendermagolaj - a halolaj egészséges és organikus alternatívája
Minden nap olvasunk az óceánok túlhalászásáról, a tengeri halak nehézfém-szennyezettségéről, és ennek az emberi szervezetre gyakorolt negatív hatásairól. A tengeri halak fogyasztása értékes omega-3 zsírsavforrásként ismert.
De hogyan juthatsz hozzá ezekhez az esszenciális zsírsavakhoz, ha egészségügyi, vagy fajvédelmi okokból hal fogyasztása nélkül akarsz élni? A megoldás közel van. Nagyon közel. Mégpedig a Deep Nature Project kenderföldjein: a halolaj növényi alternatívája a kendermagolaj. Főleg, ha BIO minősítésű is. ;)
Mik azok az omega-3 zsírsavak?
Olyan zsírsavak, amelyek a telítetlen zsírsavak közé tartoznak. Ezek nélkülözhetetlenek, azaz létfontosságúak az emberi táplálkozáshoz, és a szervezet nem tudja előállítani őket. A tengeri halak különösen nagy mennyiségben tartalmazzák a hosszú szénláncú omega-3 zsírsavakat, amelyek gyulladáscsökkentő hatásúak, és megelőzhetik a szívbetegségeket.
Míg sokan nem fogyasztanak elegendő omega-3 tartalmú élelmiszert, az omega-6 esetében gyakran túlkínálat áll fenn a magas zsírtartalmú állati termékekből. Fontos azonban a két zsírsav, a kétszeresen telítetlen linolsav (omega-6 zsírsav) és a háromszorosan telítetlen alfa-linolénsav (omega-3 zsírsav) kiegyensúlyozott arányának biztosítása. Mivel mindkét zsírsav azonos módon metabolizálódik, a túl sok omega-6 zsírsav fogyasztása gátolhatja az omega-3 zsírsavak felszívódását. Az omega-3 zsírsavak pozitív tulajdonságait nagy mennyiségű omega-6 zsírsav negatívvá változtathatja, például csökkentheti a HDL-koleszterin szintjét.
A kenderolaj és az ideális 3:1 zsírsavarány
A kenderolajban ezek az esszenciális omega-3 zsírsavak ideális arányban vannak jelen az omega-6 zsírsavakhoz képest. Ezen zsírsavak optimális arányát a kenderdióolaj 3:1 arányban tartalmazza, ami ideális az ember számára. Ezenkívül a kenderolaj koleszterinmentes, és elengedhetetlen az egészséges táplálkozáshoz.
Éppen ezért a kenderolaj ideálisan kiegyensúlyozott zsírsavegyensúlyával táplálkozásélettani szempontból a növényi olajok közül az első helyen áll. Intenzív vizsgálatok után az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is ajánlja a kenderolajat annak zsírsavösszetétele miatt, amely ideális az emberi szervezet számára; és ez az olaj antioxidánsokat, vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz.
Halolaj helyett kenderolaj és CBD kivonat
Egészségügyi és fenntarthatósági, valamint állatjóléti okokból nagyon egyszerű áttérni a halolajról és a hagyományos halolajkészítményekről a MEDIHEMP BIO kendermagolajra. A halolaj pozitív tulajdonságai, mint az immunrendszer erősítése, gyulladáscsökkentő hatása, vérzsírszint-csökkentő hatása is elérhető a Szuper Kender Élelmiszerekkel. A kenderolaj tehát a halolaj kiváló alternatívája lehet.
Tanulmányok alapján a szakértők azt javasolják, hogy az omega-3 zsírsavakat vegyük fel a napi menübe az ideális étrend kialakítása, és a hiányosságok megelőzése érdekében. Különösen jó tudni, hogy ha halolajról kenderolajra váltunk, akkor az omega-3 zsírsavak pótlására elegendő napi 2 evőkanál kenderolaj fogyasztása, hogy fedezze ezen esszenciális zsírsavak napi szükségletét.